Kamp 2014

Dit jaar ging onze reis naar het mussennest in Otterlo. Op zaterdag 26 april 2014 verzamelden alle kinderen, ouders/verzorgers en vrijwilligers zich op het verzamelpunt. Allemaal best wel spannend en in afwachting wat er allemaal zou gaan gebeuren. Nadat iedereen zich had aangemeld werd het tijd om te vertrekken.

Bij aankomst worden de slaapkamers ingedeeld en worden de groepjes doormiddel van een spel samengesteld. Eindelijk is er dan bekend bij wie je in de groep zit.

De rest van de week staat in het teken van verschillende sport, spel en creatieve activiteiten. Dit jaar hebben we onder andere een dierengeluiden spel in het bos gedaan. Sommige meesters en juffen namen hun taak wel heel serieus en waren moeilijk te vinden voor de kinderen, maar als de kinderen ze dan eenmaal hadden gevonden was het een heuse overwinning.

We kregen ook nog bezoek op het kamp. De kinderen mochten met een muziekproducer, die zijn opname materiaal incl microfoon had meegenomen, een liedje opnemen. Hoe cool is dat? Daarnaast kwam de brandweer en ambulance uit de regio Otterlo en hebben een dag voor de kinderen georganiseerd, waarbij de kinderen een rondje in de brandweerauto mochten maken, met een echte brandslang spuiten, door een rookkamer lopen en een arm spalken.

De week wordt afgesloten met een traditionele disco, waarbij de kinderen zich al uren van tevoren klaar maken, dansjes bedenken en liedjes willen zingen.

Ondanks dat het weer ons af en toe in de steek heeft gelaten hebben we weer een geweldige week gehad en zijn we op donderdag 1 mei weer moe, maar voldaan teruggekeerd!